tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mistä vesi maapallolle? Tulinen alku

Sininen planeetta
kuva Hameed

Vesi ja meri mainitaan aivan luomiskertomuksen alussa, ensimmäisten asioiden joukossa, joista Jumala huolehti.
Jumala sanoi: "Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin." Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.
Gen 1:9-10
Maapallon pinnasta 71% on veden peitossa ja lähes kaikki tuntemamme elämänmuodot ovat siitä riippuvaisia. Kaikesta planeettamme vedestä 96.5% on meressä, joka mainitaan Raamatun alussa.

Mitä aikamme luonnontiede kertoo alussa olevasta vedestä?

Tulinen alku


Aurinkokunnan synnyn tutkimuksen edistyessä on muodostunut yhä rajumpi ja väkivaltaisempi kuva tapahtumista. Painovoima vetää avaruuden vetyä kohti uuden tähden syövereitä, jossa se syttyy palamaan fuusioreaktiossa, atomien yhtyessä heliumiksi (2). Pyörivää infernoa ympäröi pilvi avaruuden tomua, räjähtäneiden tähtien syöksemää ainetta, törmäileviä lohkareita ja paljon muuta. Tässä proto-planeetta kiekossa muodostuvat aurinkoa ympäröivät planeetat melkoisella kolinalla.

Auirinko syntyy Linnunradan kanssa samoihin aikoihin noin 4.6 miljardia vuotta sitten. Tellus on aluksi hirmuisen kuumana laavana kiehuva avaruuden tomusta kääritty pallo, jonka sisuksiin laskeutuu rauta-nikkeli sydän. Joku iso möhkäle lätkäisee maapalloon semmoisella voimalla, että kuun muodostava aines sinkoutuu siitä avaruuteen.

Maan pintakuoren jäähtyessä muodostuu ohut kova pintakuori, jossa on erilaisia kivilajeja. Vanhimpia näistä kivistä löydetään seuduilta, joissa luonnon muokkautuminen on paljastanut tai tuonut niitä pintaan ihmisen tutkittaviksi.

Järkikin sanoo, että aurinkokunnan tulisessa alussa ja maapallon huippukuumissa varhaisimmissa vaiheissa sen enempää nestemäistä kuin höyryävää vettä ei ole ollut.

Maailmankaikkeus alkoi elmälle sietämättömissä olosuhteissa.

Maapallon historia alkoi vedelle sietämättömissä olosuhteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti